, , , ,

Camerlengo Basilicata Rosso IGT 2014 Camerlengo rødvin

Availability:

Ikke på lager


Camerlengos topvin på de ældste vinstokke på Monte Vulture hedder slet og ret Camerlengo. Ulmende, vulkansk duft med tørrede kirsebær, blommer, læder, tobak og blomst. Elegant og intens smag med rygrad fra flot syre og garvesyre.

Druesort: Aglianico 100%
Alkohol: 13%
Indhold: 0.75l
Drikkes bedst: 2018-2035
Drikketemperatur: 14-18C
Dyrkningsmetode: Biodynamisk
Kyl-i-halsen-faktor: ****
Stor-vin-faktor: *****

199.00 kr.

Ikke på lager

Få en notits når varen er på lager igen.





Når Aglianico står det rigtige sted, passes godt, holdes på lave udbytter, høstes rigtigt og behandles skånsomt i kælderen, så kan den give nogle af denne verdens bedste rødvine, fuldt på højde med f.eks. stor Barolo og Brunello. Mange af de allerbedste eksemplarer af Aglianico kommer netop fra Monte Vultures skråninger, hvor det kølige klima og den vulkanske jordbund giver grobund for virkeligt stor vin. Her kommer Camerlengo netop fra, og det fra Antonio Cascaranos ældste vinstokke, med det laveste udbytte og den højeste kvalitet druer. Duften byder på tørrede kirsebær, blomme, læder, tobak og lilla blomster, alt på en baggrund af en mineralitet, der minder om duften fra en ulmende vulkan. Smagen er intens, kraftig, elegant, med fyldig frugt balanceret af en flot, frisk syre og en stor, blød garvesyre. Stor, ædel vin.

Her på Monte Vulture høstes Aglianico vældigt sent, ofte i slutningen af oktober/begyndelsen af november. Man skulle jo så tro, at her i det dybe Syden bliver vinene med så sen høst “bagte” og rosinagtige, men der må man tro om igen. Monte Vulture byder nemlig på stor højde og et køligt klima, der i kombination med den vulkanske tuf-undergrund, som sørger for friske reserver af vand under vækstforløbet, giver et udpræget friskt og køligt udtryk til vinene. Det er tilfældet med Camerlengo, som også kommer med stor kompleksitet og en stor rødvins fylde og kraft. Der skal fyldig, kraftig mad til den slags, f.eks. mørke simreretter eller vildt med mørke saucer (og gerne svampe). Køb den hvis du er til stor, kompleks rødvin.

Basilicata er populært sagt den italienske støvles svang. Den lille og tyndt befolkede region med det barske, bakkede og bjergrige landskab er ikke just nogen turistmagnet, måske bortset fra nogle enkelte steder langs den korte kyststrækning ud mod Det Joniske Hav eller den endnu kortere kyststrækning ud mod Det Tyrrhenske Hav. Og heldigvis for det, for her finder du noget af det mest uforfalskede Italien, der overhovedet findes. Her laves robust mad af lokalt dyrkede grøntsager og lokale landracer, og her laves, ikke mindst, nogle af verdens største og mest oversete vine. Det er især på skråningerne omkring den enorme udslukte vulkan Monte Vulture, at der dyrkes fantastisk vin. Særligt berømt er DOCG’en Aglianico Del Vulture, men klimaet og jordbunden på vulkanen er i det hele taget fremragende til fremstilling af kvalitetsvin.

Camerlengo ejes af arkitekten og levemanden Antonio Cascarano. Antonio er “larger than life” og bindegal på den bedst mulige måde. Han fremstiller vin sådan som han vil, og den bliver sådan som den bliver, uden skelen til markeder eller tendenser. Antonio er heller ikke så meget til regler og lovværk, så han benytter sig af de simplest mulige regler, han kan, til sine vine. Derfor er hans rødvine f.eks. ikke Aglianico del Vulture DOCG, selvom de eller sagtens kunne være det. Antonios tilgang til dyrkning af vin er udpræget naturlig. Der benyttes kun naturlige midler i marken, og kun når absolut nødvendigt. Vi har kaldt det biodynamisk, for det er i alt væsentligt hvad det er, men Antonio kan ikke fordrage at få sat etiketter på sig, og han elsker sin frihed til at gøre hvad han vil, så han bekender sig ikke åbent til biodynamikken. Vinene laves også udpræget naturligt. Der benyttes ingen tilsætningsstoffer til vinene, der tilsættes ingen kunstgær, og vinene står helt uden sulfitter lige indtil flaskningen, hvor der benyttes en lillebitte smule. Ingen af vinene er filtrerede.

Specifikationer

Vægt 1 kg

Høst: Manuel, i små kasser
Gæring: Med skaller i trækar i 14 dage
Lagring: 12 måneder på brugte barriques, 8 måneder på flaske
Sulfitter tilsat: En lillebitte smule lige inden flaskning
Lukkemetode: Korkprop

Based on 0 reviews

0.0 overall
0
0
0
0
0

Be the first to review “Camerlengo Basilicata Rosso IGT 2014 Camerlengo rødvin”

There are no reviews yet.