Om

Hvad vi faktisk gør?

Vi rejser ud og udforsker vine – altid med henblik på at finde de bedste, passionerede lokale producenter, som bedst rammer den præcise, stedstypiske smag, kompromisløst! Vi importerer først og fremmest vin, men også spiritus, øl og madvarer, og sælger det videre til restauranter, barer og privatkunder. Vi afholder også vinsmagninger, vinforedrag og vinmiddage, både på vores lager og ude i landet.

Filosofi

God vin er først og fremmest en nydelse. God vin er ikke en abstrakt idé, den er af denne verden, men den kan give store oplevelser og føre dig steder hen, hvor du aldrig har været før. Vi kan godt lide, at vore vine har et tydeligt aftryk af det sted, de kommer fra, og at de ikke slår dig i gulvet efter det første glas, men giver dig lyst til mere, gerne meget mere. Vi synes nemlig, at hedonistisk nydelse er en god ting. Vi finder derfor vine, vi synes er balancerede, saftige, levende og drikkeglade, uanset størrelse. Vi håber, at du tydeligt kan genfinde den karakter i de vine, vi sælger.

Vores Historie

Efter at have skrevet om vin i 25 år blev Ole overmandet af
ærgerligheden over, at så mange af verdens mest spændende og bedste vine slet ikke blev importeret til Danmark. Ole havde i årevis forsøgt at overbevise de eksisterende vinimportører om alle de gode vine, men når de nu (sikkert af gode grunde) ikke ville, så blev den nødvendige beslutning, at vi selv måtte gøre noget ved det. Vi stiftede derfor Estrup & Udsen Vin i begyndelsen af 2018, og etablerede de første købsaftaler med passionerede, lokale vinbønder som vi personligt kender i Italien, Tyskland, Østrig og Spanien. Efter en lidt omtumlet start med en kompagnon, der var nødt til at trække sig, meldte Oles hustru Janne sig under fanerne og lagde sit mellemnavn til firmanavnet. Vi åbnede så småt for salg i Danmark i maj 2018.

ole-udsen-estrup-udsen-vin

Ole Udsen Stifter / formand / administrerende direktør

Jeg er fra 1965. Sideløbende med en mere end 30 år lang karriere indenfor international olie og gas har jeg beskæftiget mig intenst med vin. Jeg er forfatter til artikler, medforfatter på Politikens Bog om Italiensk Vin, jurymedlem og jurypræsident ved vinkonkurrencer, medorganisator af vinbegivenheder, to gange finaledeltager i Gran Maestro del Vino Italiano og så skriver jeg en sjælden gang i mellem på en blog. Gennem de mange år har jeg beskæftiget mig mest med italiensk vin, og særligt indenfor syditaliensk vin er jeg anerkendt som en af verdens førende eksperter.

Vores Forretningsidé

Vi finder små og mellemstore vinbønder, der fremstiller vin, der oser af det sted, den kommer fra, og som er en fornøjelse at drikke. De vine importerer vi direkte, uden fordyrende mellemled, og sælger videre til vore kunder. Vi lægger vægt på ordentlighed og redelighed, både i forretning og i omgang med miljøet. Derfor finder du ikke kunstigt oppustede ”før”-priser hos os, som vi aldrig sælger til, og derfor er mange af vore producenter økologiske eller biodynamiske, og som minimum bæredygtige.

Vi lægger vægt på personligt kendskab/venskab med vore vinbønder, for kun på den måde kan vi være ordentlige ambassadører for deres vine, og vi sigter efter langvarige forbindelser snarere end kortsigtet gevinst. Vores viden og erfaring er en del af vores værdikæde, og den får du helt gratis med i købet.

Vores koncept i tre ord:

Noget af det største, en vin kan, er at føre dig et andet sted hen. Vi mener, at en vin ikke kan være stor, hvis ikke den netop udtrykker det sted, den kommer fra. Stedsans er derfor det, vi allerførst leder efter i en vin.

Vi elsker vin, og vi elsker når vin er nem at gå til. Det er slet ikke det samme som simpel vin, for selv såkaldt stor vin kan være nem at gå til. Vi opsøger vinbønder med vine, der er saftige, friske og indbyder til et glas mere, selv når det er kraftige vine.

Ordentlighed er mange ting, men er først og fremmest at opføre sig hensynsfuldt i omgang med andre mennesker og naturen. Vi lægger vægt på ordentlighed, både hos os selv og hos dem, vi arbejder sammen med.