Den foretagsomme Jessica stiftede Fattoria del Pino i 2000. Grundlaget er 5 ha. vinmark på den fremragende Montosoli-høj umiddelbart nordvest for selve Montalcino by, en høj, som gennem tiderne har været anerkendt for den skyhøje kvalitet af vinene derfra. Jordbunden består af sand- og kalkfyldt lerjord med indslag af den i Toscana berømte Galestro-sandsten. Marken dyrkes og høstes ved håndkraft, ved hjælp af heste, og metoderne er tilnærmet biodynamiske, selvom det omfattende papirarbejde har afskrækket Jessica fra at søge om certificering.
Den kølige, våde årgang 2014, bød for mange producenter på store udfordringer, men når man som Jessica er en dygtig druedyrker, så er ens vinstokke i balance og kan producere smuk frugt uanset. Den fremragende mark, kombineret med det dygtige markarbejde og den klassiske metode, giver her en smuk, klassisk Brunello-duft med nydelige kirsebær, blå blomster, Sangioveses typiske jern / rust / blod og en tone af godt læder. Fint intens og koncentreret smag, mellemvægtig, fast, rank, smidig, saftig, godt og typisk bid og lang eftersmag, der klinger let krydret af. Normalpris: 399
2015 var en lun, ikke overvarm, årgang i Montalcino, der gav fødsel til nogle særdeles flotte Brunello’er. Således også denne, der med sin klassiske stil, sin typiske duft af kirsebær, viol, rust, læder og efterårsskov og sin ranke, flotte, fyldige Sangiovese-karakter med god syre og flot garvesyre, er en fremragende repræsentant for den frugtagtige, fyldige årgang. Smager skønt nu, men kan sagtens ligge mange år endnu og blive endnu bedre. Normalpris: 435
2016 er et af de sjældne år, hvor alt bare var rigtigt. Den rigtige mængde regn på de rigtige tidspunkter, tilpas kølighed til en sen høst, masser af solindstråling for perfekt modenhed i druerne. Det er da også blevet udråbt til en af de helt store årgange for denne ikoniske vin. Jessica har gjort optimal brug af den fantastiske kvalitet på druerne og har fremstillet en virkelig klassiker med denne vin. Den intense klassiske, kølige kirsebærfrugt i duften bakkes op af strejf af høstløv, læder, blomst og blod, som det sig hør og bør, alt præsenteret elegant og nærmest vægtløst på trods af koncentrationen. Smagen er rank, smidig, dyb, intens og yderst elegant fra start til slut. Spås et meget langt liv, men dejlig at drikke nu for sin medfødte elegance. Normalpris: 449
Jessica går højt op i, at druerne dyrkes og forarbejdes så naturligt som muligt, og er meget opsat på at udtrykke det særlige steds specifikke egenart. Der gæres derfor med den naturligt forekommende gær, og alle vine lagres på store, gamle egetræsfade. Jessica dyrker kun Sangiovese (Brunello), for hun mener, at netop denne sort maximalt udtrykker stedet og den lokale tradition. Gæringen af samtlige vine foregår med den traditionelt ret lange udblødning med skallerne i ca. 20 til 25 dage, uden alt for megen rumsteren for at opnå højere ekstraktion. Hviletiderne på de gamle fade er fra ca. 4 måneder for den enkleste vin til de foreskrevne 36 måneder for Brunello’en. Der benyttes ikke alskens tilsætningsstoffer, blot en smule sulfit i forbindelse med flaskningen. Fattoria del Pino er en lille ejendom, der på ret kort tid har slået sit navn fast, og som konsistent scorer højt hos de gode anmeldere.
There are no reviews yet.