Mutiliana er det gamle latinske navn for det, der i dag hedder Modigliana, og ovenfor selve byen Modigliana deler hoveddalen sig i tre under-dale, navngivet efter de bække, der løber i bunden af dem. De hedder Ibola, Tramazzo og Acerreta, og Giorgio har fundet ud af, at Sangiovese fra disse tre dale er vidt forskellige fra hinanden. Fra hver af disse tre dale producerer Giorgio derfor, i samarbejde med Francesco Bordini fra det fremragende Villa Papiano, en Sangiovese. Vinene laves helt simpelt, og helt ens, med gæring og lagring på cementtanke, som Giorgio finder og opkøber. Ud over Sangiovese’rne laver Giorgio bl.a. en virkeligt spændende rødvin på Pinot Noir. Vinene er, med deres stramme, faste, saftige stil, tydeligt prægede af højderne og den fattige jord. Vi elsker Giorgios ultra-nørdede, sympatiske projekt, og er helt sikre på, at hans initiativ nok ad åre skal ende med at få en endnu finere inddeling af de bedste Sangiovese-vine i Emilia Romagna.
-
Ibbola Sangiovese Modigliana 2017: Fra Modiglianas højtbeliggende Ibola-dal med mager, kalkholdig, let mergelfyldt sandjord kommer en saftig, læskende, let stram Sangiovese med skønne dufte af kirsebær, høstløv, jern og krydderurter. Rendyrket terroir, og super madvin.
-
Acereta Sangiovese Modigliana 2016: Modiglianas Acerreta-dal giver her i ca. 400 m’s højde en mellemvægtig, saftig, fast Sangiovese med duft af mørke bær, krydderi og sød jord. Ideel ledsager til godt kød.
-
Acereta Sangiovese Modigliana 2018: Samme mark, anden årgang. Lækre, sødt-saftige bær krydret med skovbund og lidt orientalske aroma i duften. Smidig, saftig og lækker i smagen.
-
Tramazo Sangiovese Modigliana 2017: Tramazzo er delvist Modiglianas højest beliggende dal og har de mørkeste jorde. Herfra kommer en ret mørk Sangiovese, som byder på duft af kirsebær, blommer, krydderurter og mineral. Saftig, fast og tør smag gør den meget madegnet.
-
Tramazo Sangiovese Modigliana 2018: Igen samme mark, anden årgang. 2018 byder på en duft med let tørrede kirsebær, krydderurt og mineral. Smagen er smidig, saftig, tør og smukt proportioneret.
-
Ecce Draco Forlì Pinot Nero 2016: 100% Pinot Noir, hvor man virkeligt kan mærke voksestedet slå igennem. Tæt, nærmest indesluttet, mørk duft af kirsebær, grønt og kød. Smagen er fast, tør, let bidsk og har den for stedet typiske, tætte garvesyre. Terroir!
There are no reviews yet.