-25%
, ,

Romagna-Kasse II – Mutiliana


  • 1 flaske Ibbola Sangiovese Modigliana 2017
  • 1 flaske Acereta Sangiovese Modigliana 2016
  • 1 flaske Acereta Sangiovese Modigliana 2018
  • 1 flaske Tramazo Sangiovese Modigliana 2017
  • 1 flaske Tramazo Sangiovese Modigliana 2018
  • 1 flaske Ecce Draco Forlì Pinot Nero 2016

999.00 kr. 1,324.00 kr.

Mutiliana er det gamle latinske navn for det, der i dag hedder Modigliana, og ovenfor selve byen Modigliana deler hoveddalen sig i tre under-dale, navngivet efter de bække, der løber i bunden af dem. De hedder Ibola, Tramazzo og Acerreta, og Giorgio har fundet ud af, at Sangiovese fra disse tre dale er vidt forskellige fra hinanden. Fra hver af disse tre dale producerer Giorgio derfor, i samarbejde med Francesco Bordini fra det fremragende Villa Papiano, en Sangiovese. Vinene laves helt simpelt, og helt ens, med gæring og lagring på cementtanke, som Giorgio finder og opkøber. Ud over Sangiovese’rne laver Giorgio bl.a. en virkeligt spændende rødvin på Pinot Noir. Vinene er, med deres stramme, faste, saftige stil, tydeligt prægede af højderne og den fattige jord. Vi elsker Giorgios ultra-nørdede, sympatiske projekt, og er helt sikre på, at hans initiativ nok ad åre skal ende med at få en endnu finere inddeling af de bedste Sangiovese-vine i Emilia Romagna.

  • Ibbola Sangiovese Modigliana 2017: Fra Modiglianas højtbeliggende Ibola-dal med mager, kalkholdig, let mergelfyldt sandjord kommer en saftig, læskende, let stram Sangiovese med skønne dufte af kirsebær, høstløv, jern og krydderurter. Rendyrket terroir, og super madvin.
  • Acereta Sangiovese Modigliana 2016: Modiglianas Acerreta-dal giver her i ca. 400 m’s højde en mellemvægtig, saftig, fast Sangiovese med duft af mørke bær, krydderi og sød jord. Ideel ledsager til godt kød.
  • Acereta Sangiovese Modigliana 2018: Samme mark, anden årgang. Lækre, sødt-saftige bær krydret med skovbund og lidt orientalske aroma i duften. Smidig, saftig og lækker i smagen.
  • Tramazo Sangiovese Modigliana 2017: Tramazzo er delvist Modiglianas højest beliggende dal og har de mørkeste jorde. Herfra kommer en ret mørk Sangiovese, som byder på duft af kirsebær, blommer, krydderurter og mineral. Saftig, fast og tør smag gør den meget madegnet.
  • Tramazo Sangiovese Modigliana 2018: Igen samme mark, anden årgang. 2018 byder på en duft med let tørrede kirsebær, krydderurt og mineral. Smagen er smidig, saftig, tør og smukt proportioneret.
  • Ecce Draco Forlì Pinot Nero 2016: 100% Pinot Noir, hvor man virkeligt kan mærke voksestedet slå igennem. Tæt, nærmest indesluttet, mørk duft af kirsebær, grønt og kød. Smagen er fast, tør, let bidsk og har den for stedet typiske, tætte garvesyre. Terroir!
Når man kører fra Bologna sydøstpå mod Rimini, kører man langs den gamle romervej Via Emilia. Til venstre har man den flade, lave Po-slette, der strækker sig så langt øjet rækker, og til højre har man de barske, høje Appeninerbjerge. En række dale skærer sig fra Po-sletten ind i forbakkerne til Appeninerne, med navne som Modigliana, Predappio og Bertinoro. Disse dale har, som anerkendelse af den mulige kvalitet af vinen fra dem, for relativt nyligt fået lov til at fungere som underzoner til den overordnede DOC Romagna Sangiovese. På den lave del af disse bakker, nedenunder den formation, der kaldes calanchi, som består af millioner af år gammel mergel, dyrkes der meget vin i den frugtbare, letdyrkede jord. Druerne, der dyrkes her, egner sig i princippet bedst til unge, frugtdrevne, letdrikkelige rødvine, men presses ofte – og med svingende held – til at producere kraftige, ekstraherede, hyppigt stærkt egeprægede vine. Ovenover calanchi-linien, hvor landskabet bliver skovrigt, stejlt og barsk, og hvor jorden bliver meget fattig, dyrkes der væsentligt mindre, men ofte langt bedre, vin. Her bliver vinene ranke, slanke, aristokratiske og dybe, med ædel Sangiovese-duft, stor kompleksitet og lang, let saltet eftersmag. Og det er her, over calanchi-linien i Modigliana-zonen, at Mutiliana finder sine druer.
Bag Mutiliana står vores ven, vinjournalisten Giorgio Melandri. Giorgio har gennem snart mange år skrevet om vin, særligt vin fra Emilia Romagna, men også mere bredt, som en af hovedkræfterne bag Gambero Rossos vinguide. På baggrund af mange års research har det i nogen tid stået klart for Giorgio, at tildelingen af underzone-status til nogle af dalene i Romagna Sangiovese-zonen, skønt aldeles velfortjent, var for grov. Der sker nemlig det, at der både er forskel på vinene fra under og over calanchi-linien, og forskel på vinene fra de forskellige under-dale, der typisk strækker sig fra hoveddalene og videre op i Appeninerne.

Based on 0 reviews

0.0 overall
0
0
0
0
0

Be the first to review “Romagna-Kasse II – Mutiliana”

There are no reviews yet.