, , , ,

Mesal Valpolicella Classico Superiore DOC 2012 Terre di Pietra


Mesal er Terre di Pietras bud på en Valpolicella Ripasso. De tørrede druer giver en mørk og krydret fortolkning af den klassiske kirsebærduft, som bæres smukt af en fyldig, elegant og frisk smag.

Druesort: Corvina 40% Corvinone 20% Rondinella 25% Croatina 10% Teroldego 5%
Alkohol: 14%
Indhold: 0.75l
Drikkes bedst: Nu-2027
Drikketemperatur: 16-18C
Dyrkningsmetode: Biodynamisk
Kyl-i-halsen-faktor: ***
Stor-vin-faktor: ****

225.00 kr.

Mesal kommer fra Terre di Pietras højtbeliggende marker i den vestlige Valpolicella Classico-zone. Trods den sene høst og tørring af druerne inden vinen fremstilles, giver beliggenheden en usædvanlig friskhed og balance i denne vin. Friskhed og balance i Ripasso-vine er ellers et særsyn, men Terre di Pietra ønsker netop dette i alle vine. For at komme yderligere et skridt derhen benytter Terre di Pietra i denne vin små mængder af sorterne Croatina og Teroldego, som giver mørke frugtaromaer og en tør garvesyre, der spiller op mod den sødlige frugt fra de tørrede druer. Resultatet er en vin med en smuk duft af let tørrede kirsebær med strøg af tørret viol, skovbund og søde eksotiske krydderier, samt en fyldig, rund, tør og fast smag.

Ripasso er som kategori en af de mest fortærskede af alle på vinmarkedet i dag. Der er talrige Ripasso-vine på markedet i alle kvalitetslag, og endnu flere efterligninger andre steder fra med fantasifulde navne, der minder om Ripasso. Den ofte halvsødlige og lidt trætte stil i mange Ripasso’er kan gøre dem vanskelige at sætte til mad, og endnu vanskeligere at drikke alene. Her har vi dog en vin, der med sin fylde, sin friskhed og sin tørhed er en fremragende gastronomisk ledsager. Drik den til kraftige pastaretter, til kød og til ikke alt for lagrede oste (dog ikke blå oste). Er du træt af træt Ripasso? Så har vi vinen til dig her.

Valpolicella-distrikter er et smukt, bakket, grønt vinlandskab for foden af alperne. Man siger gerne, at de bedste vine kommer fra Valpolicella Classico-området mod vest, men der er nu så mange producenter og vine fra den østlige del, der modsiger det, at det nok er mere gavnligt at tale om hvorvidt vinene kommmer fra marker i bakkerne eller på det mere højtydende flade landskab længere mod syd. Den grundlæggende kvalitetsforskel kommer i alt væsentligt fra hvor druerne dyrkes. Traditionen for at lave vin fra dette område er ældgammel, og både druesorter og fremstillingsmetoder er ofte meget lokale. Herfra kommer en stor andel af danskernes yndlingsvine, Ripasso og Amarone, som netop er baseret på lokale sorter og metoder.

Terre di Pietra er et ret nyt hus, der blev startet af Laura Albertini. Laura døde desværre ret ung og efterlod sig mand og to døtre. Manden, Cristiano Albertini, driver nu huset videre i Lauras ånd. Dyrkningen af vinmarkerne er biodynamisk, og fremstillingen i kælderen er bevidst simpel og naturlig. Der bruges kun naturligt forekommende gær og lav svovling, og vinene lagres i vidt omfang i neutrale beholdere. Navnet Terre di Pietra betyder “stenjordene” og henviser til, at familiens vinmarker alle befinder sig i kraftigt stenet terræn, hvor maskinelt markarbejde i vidt omfang er umuligt. Terre di Pietra har marker både i den vestlige Classico-zone og i den østlige zone, og alle marker er højt oppe i bakkerne for maksimal friskhed i vinene. Der fremstilles kun vin på druer fra egne marker, og der frigives under 10.000 flasker om året til salg. Husets filosofi er at lave ligefremme, ukunstlede vine, der lægger vægt på så stor transparens fra marken ind i den færdige vin som muligt. Resultater er saftige, mundvandsdrivende, lækre vine, der oser af det sted, de kommer fra, hele vejen fra “begyndervinen” til den befriende saftige og elegante Amarone.

Specifikationer

Vægt 1 kg

Høst: Manuel, i små kasser. Druerne tørrer i kasserne i 20 dage inden fremstillingen af vinen
Gæring: Med skaller i rustfri ståltank i 25 dage
Lagring: 36 måneder på brugte 500 liters tonneaux, 18 måneder på flaske
Sulfitter tilsat: En lillebitte smule lige inden flaskning
Lukkemetode: Korkprop

Based on 0 reviews

0.0 overall
0
0
0
0
0

Be the first to review “Mesal Valpolicella Classico Superiore DOC 2012 Terre di Pietra”

There are no reviews yet.